:

Blog: totale overwinning

Met het intreden van de winter komen er allerlei nieuwe uitdagingen op je pad, zoals op tijd uit je bed komen en de grove slagersrookworst in de aanbieding scoren voor je erwtensoep. Ook: het aantal aangekomen kilo's beperken tot een getal onder de 5. Dry january is nog zo ver weg.

Eén van de uitdagingen op het pad van Almelo Promotie? De !Kracht Curling Cup. Bedrijventeams van maximaal vier personen nemen het tegen elkaar op tijdens dit curling toernooi. De winnaars uit de poules mogen tegen elkaar tijdens de finale om de wisselbeker te winnen. Het doel van curling is glijdende stenen vanaf een startlijn zo dicht mogelijk in 'het huis' zien te krijgen, een doelwit van twee cirkels. Je mag stenen van de tegenstander ook wegtikken om zelf dichter bij de cirkel te komen. Klinkt simpel genoeg.

Daarom ook mijn bescheiden wens: iedereen van de baan spelen en totale overwinning. Of ik ervaring had met curling? Nee, nog nooit gedaan.
De eerste start ging dan ook dramatisch slecht. Even opwarmen dus en wat minder bang worden om onderuit te gaan op het ijs. Gelukkig had ik teamgenoten die behoorlijk goed konden mikken. Geen genade, stoot ze maar van de baan af.

Helaas was onze strijdlust onvoldoende om een plekje in de finale te bemachtigen. De vier rode stenen in de cirkel de harde onmiskenbare waarheid. Daar was niet meer tegenop te spelen, ondanks een laatste dappere poging van mijn collega om die stenen eruit te knikkeren. Totale overwinning, voor de tegenstander weliswaar.

Toch hoeven we ons niet te schamen. Het was een gezellige avond waarin het curlen werd afgewisseld met bijtanken in de omgebouwde après-skihut. Er werd door het personeel van Nielz goed voor ons gezorgd, zoals de rijkgevulde 'speckplatte' hieronder uitwijst.

Op de overwinning!