:

Praktische informatie

Almelo is de waterstad van Twente. Verrassend op veel verschillende manieren! Niet alleen vanwege de verscheidenheid aan horeca, maar ook door knusse vintagewinkeltjes en unieke boetiekjes. Daarnaast is het de groenste stad van Overijssel, de ‘longen’ van Almelo reiken tot in de binnenstad. Kom het zelf ontdekken!

Koopzondagen
In Almelo is de laatste zondag van elke maand aangewezen als koopzondag. De meeste winkels in de binnenstad zijn dan van 12:00 tot 17:00 uur geopend. Hier staan de data overzichtelijk op een rijtje.

Parkeren
Op veel plekken kun je aan de straat parkeren, maar er zijn ook veel parkeergarages. Bekijk hier het volledige overzicht voor de parkeermogelijkheden en hier de parkeerzones in de stad. 

Openbare toiletten
Op veel plekken in de binnenstad zijn er openbare toiletten waar je (al dan niet tegen betaling) gebruik van kan maken. Op de Almelo City App vind je een handig overzicht van de locaties.

Stadswinkel Almelo Promotie (toeristen informatiepunt)
Voor bezoekers is er een informatiepunt met allerlei informatie over Almelo. Dit toeristen infomatiepunt heet Stadswinkel Promotie en bevindt zich aan de Grotestraat 118.