:

The Tribute, Battle of the Bands: Toon van de Stam doet mee

Het is een verhaal met een staartje voor de Stam-kroegbaas annex muzikant. Al in 2020 werden Toon Eppink en zijn Cleerence Clearwater Revival tribute band The Fortunate Sons benaderd voor het SBS6-programma, maar deden zij helaas niet mee. In 2023 hebben ze opnieuw de mouwen opgestroopt en de gitaren gestemd. Met succes: afgelopen zomer hebben zij te horen gekregen dat ze door de audities zijn gekomen. 




Dit betekent dat ze in januari 2024 hun muziek op tv mogen laten horen ten overstaande van juryleden Cesar Zuiderwijk (bandlid van Golden Earring)Angela Groothuizen (zangeres van Dolly Dots) en Spike van DI-RECT. Dit kun je gerust een hele prestatie noemen omdat in het programma slechts twaalf tribute bands hun klanken kunnen laten horen. 

The Fortunate Sons nemen het op tegen tribute bands van onder andere Guns 'n Roses, Gloria Estefan en de Spice Girls. Werk aan de winkel dus. 


Wat dit betekent voor de toekomst? Toon hoopt in elk geval op meer boekingen en meer succes. ‘Het zou mooi zijn als we meer boekingen krijgen. We treden nu al veel op, maar het kan altijd meer,’ zegt Toon op indebuurt.nl  

De tijd zal het leren. Wil je The Fortunate Sons live zien? Kijk dan The Battle of the Bands op SBS6 in januari 2024.