:

Tentoonstelling Barbie ‘Always a doll moment’ van start gegaan

1200 poppen sterk is ie, de Barbietentoonstelling die mede mogelijk is gemaakt door de Duitse Bettina Dorfmann. Met een collectie van meer dan 18000 poppen staat deze vrouw in het Guinness Book of Records. Een verzamelaarster van formaat dus. In ‘Always a doll moment’ passeren poppen van allerlei soorten en maten de revue. De tentoonstelling markeert de 65ste verjaardag van Barbie, die in de loop der jaren met haar tijd is meegegaan.  


Barbie is een symbool, een icoon voor de vrouw met de wereld aan haar voeten. Wat kun je verwachten bij een bezoekje aan de tentoonstelling in het Stedelijk Museum? Behalve dat je je ogen uit kan kijken bij de gigantische Barbiecollectie, zijn er ook andere Barbiegerelateerde objecten te bezichtigen. Denk aan Barbies vrienden zoals Ken en Skipper, of de verschillende huizen waar de beste dame heeft gewoond en dieren die aan Barbie gelinkt worden.  

Zin gekregen in een wondere wereld vol roze? De tentoonstelling is vanaf 27 januari t'/m 8 september te bezoeken. Voor museumkaarthouders, kinderen t/m 12 jaar en Vrienden van het Stedelijk Museum is deze gratis, voor iedereen tussen de 13 en 18 jaar 5 euro en vanaf 18 jaar 7,50 euro. Meer informatie is te vinden op de website van het Stedelijk Museum.