:

Op culinaire wereldreis

Het zal je vast niet zijn ontgaan: de horeca in Almelo wordt steeds meer divers. Er is voor de culinaire liefhebber meer dan het standaard biefstukje, spareribs en carpaccio.  

Zo heeft sinds kort restaurant Levant de deuren geopend. Met de typerende Midden-Oosterse gastvrijheid onthalen zij hun gasten in een stijlvol en modern vormgegeven eetgelegenheid en een verfrissend menu. Het is een ware ontdekkingsreis, omdat veel gerechten een verrassing zullen zijn voor degenen die weinig kaas hebben gegeten van de Levantijnse keuken. Bereid je voor op een smaaksensatie die je nog niet eerder hebt geproefd. Neem hier alvast een kijkje in de keuken.  

Een andere internationale speler met Midden-Oosterse specialiteiten is Mira. Dit restaurant werkt met verrassingsmenu's van 4, 5 of 6 gangen waarin je de traditionele Turkse keuken kunt leren kennen. Daarnaast worden er kookworkshops gegeven, waarvoor je je vanaf 5 personen kunt opgeven. Reserveren wordt aangeraden.  

Begeef je in Spaanse sferen in restaurant Gaudí In dit tapasrestaurant kun je kennis maken met Zuid-Europa op een ontspannende en gezellige manier. Hét dineruitje nu de zon zich steeds vaker laat zien. Denk aan gerechten als gegrilde zoete Spaanse pepers en chorizokroketjes. Bekijk hier de menukaart.  

Afhaalrestaurant Dapur Kampung bevindt zich aan de Boddenstraat 58 en maakt van buitenaf op het eerste oog niet veel indruk. Toch geven de rijke smaken van de traditionele Indonesische gerechten een heel ander beeld. Via een uitgebreide menukaart kun je zelf je gerechten samenstellen. Behalve hoofdgerechten zijn er ook vele snacks en desserts die de zintuigen prikkelen.