Ledeboer valt opnieuw in de prijzen
Restaurant Ledeboer gaat hard. Het restaurant, dat zich in een voormalige bank en monument bevindt, staat onder de Almeloërs al bekend om hun kwaliteit. Ze hebben de credits om het te bewijzen: ze zijn in 2022 al opgenomen in de Gault&Millau, een culinair magazine die te vergelijken is met Michelin.
Dit jaar hebben ze een nieuwe reden om de kurken open te trekken. Het restaurant is opnieuw opgenomen in de Lekker500, een lijst met beste restaurants in Nederland. Hierover zegt chef-kok en eigenaar Rick Blanken in indebuurt: ‘We zijn een team. Je kan nog zo lekker koken, als de bediening niet goed is, scoor je geen punten.’ Hij benadrukt nogmaals: ‘Ik ben zo trots op iedereen. We doen het samen. De bediening is daarbij soms nog belangrijker dan de keuken. Ik kan als een Gorden Ramsay met drie sterren koken, het is uiteindelijk de bediening aan tafel die de beleving van de gast maakt of breekt.’
Omdat het restaurant niet bij de eerste 100 is opgenomen, weten ze niet op welke plek ze precies zijn geëindigd. Wel is hen de feedback van de vakjury bekend: ze waardeerden Rick's ‘creativiteit met aandacht voor pure smaken'. Een minpuntje? Een te warme wijn.