:

Koningsdag 2024: activiteitenupdate!

Deze maand is het zo ver: Koningsdag komt eraan! Dit betekent dat het weer één groot oranjegekleurd feest wordt in de binnenstad. Verwacht op 27 april spectaculaire optredens, lekker eten en heel veel gezelligheid. Dus save the date! 

Inmiddels is er door organisator Almelo Events al wat meer bekend gemaakt over het programma. Dat lees je hieronder.


Oranjemarkt 

Geen Koningsdag is compleet zonder de traditionele Oranjemarkt. Tijdens deze vrijmarkt kun je spullen verkopen of kopen. Elk jaar is het opnieuw een verrassing welke pareltjes er zijn te scoren. Wil je een plekje reserveren? Dat kan! Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. Wees er snel bij want vol = vol! 

Almelose Praam 

Almelo is een echte waterstad. Dat wordt ook op Koningsdag weer uitgelicht. Van 11:00 tot 16:00 vaart de Almelose Praam door het centrum. Je kan hier tijdens Koningsdag gratis op meevaren. Ook zijn er twee muzikanten aanwezig die elkaar afwisselen: Jan de Accordeonman (11:00-13:30) en Teuntje Deuntje (13:30-16:00).  

Schminktent 

Laat je schminken in de schminktent om Koningsdag extra feestelijk te vieren. Dit kan op de terrasboot tegenover restaurant Heinde, naast de bieb. 

Optredens drijvend podium 

Op het drijvende podium (tegenover Nielz) worden een paar spetterende optredens gegeven. Kaliber Kunstenschool trapt tussen 10:00 en 11:00 af met hun bands Wild Child en Brave Bullet. Daarna neemt coverband KalibeR (niet verbonden met de kunstenschool) het stokje over en treedt op tussen 13:00 en 17:00. En geweldig feest dus! 

Dansplein 

Wil je zelf liever met de voetjes van de vloer en al dat lekkere eten een beetje verbranden? Dat kan! Net als tijdens andere jaren, komt er ook dit jaar weer een dansplein.  

Kringloop Wawollie 

Heb je spullen over van bijvoorbeeld de vrijmarkt die je een nieuw leven gunt? Lever ze dan in bij één van de drie inzamelpunten van kringloopwinkel Wawollie. 

Samen maken we er een onvergetelijk feest van! Nu nog hopen op een beetje zon.