:

In de watten bij Kuypers Hair & Wellness

Vorige week ben ik voor het eerst bij Kuypers Hair & Wellness geweest, een kapsalon in de Grotestraat-Noord (winkelgebied Stadshart) die in de prijzen is gevallen.
De salon ligt een beetje verscholen achter een paar bomen, maar laat je niet bedriegen. Het is druk. Zo druk dat het lastig was om een afspraak binnen een week op de gewenste tijd te krijgen.


Het is me toch gelukt en een paar dagen later loop ik binnen om de schaar in mijn haar te laten zetten.
Het toeval wil dat ik geknipt zou worden door Charèll Bosch, een kapster die in 2021 de Young Talent Awards heeft gewonnen (zie hier het artikel hierover). Ze begeleidt me naar de stoel en vraagt naar mijn wensen. Die heb ik nog niet heel specifiek, zolang er maar niet veel vanaf gaat en het er vrouwelijk en elegant uitziet zonder al te veel moeite. Ze doet een voorstel waarin ik me goed kan vinden en niet veel later lig ik in de massagestoel om mijn haar te laten wassen. Alles voelt luxe aan, van de stoel zelf die mijn spierspanning losweekt (kappersbezoeken en het bijbehorende sociale contact maken me zenuwachtig) tot Charèll's heerlijke hoofd- en nekmassage terwijl de shampoo z'n werk doet.
Er is vooral veel rust omdat iedereen hier op afspraak komt en de deur niet 26 keer per uur openvliegt zoals ik destijds bij Brainwash ervoer.

En dan gaat de schaar erin. Charèll knipt eerst luchtige lagen. De zware lok aan mijn voorkant valt nu speels om mijn gezicht. Valt op de jukbeenderen, aldus Charèll. Ik krijg er een cappucino bij met een likeurtje en chocola en plots zijn mijn wereldproblemen gereduceerd tot de koffie naar binnen krijgen zonder een hete föhn op m'n oor te krijgen. Ik voel me een prinses en vergeet zowaar dat er nog andere klanten zijn. Ze doet de finishing touch en houdt twee kleine lokken omhoog. De één is iets langer dan de ander omdat mijn scheiding niet precies in het midden ligt, legt ze uit. Vol verbazing kijk ik naar de halve centimeter waar ze het over heeft. Van het professor Sneep-kapsel is niks meer over. Heerlijk.

Mijn haar ruikt lekker, voelt lekker en ziet er mooi uit. Ik heb Charèll en haar collega's niet verteld over mijn missie om (bijna) alle kapsalons van Almelo te bezoeken. Misschien wordt dat ook mijn missie niet meer en beschouw ik Kuypers voortaan als mijn kapper-thuisfront. Ze zijn gewoon zo goed.