:

Haal het vrolijke voorjaar in huis met: bloemen

Op de Almelo Cityapp wordt Almelo uitgelicht, met een speciale focus op de binnenstad. Een ‘ondergeschoven kindje’ tot nu toe zijn de prachtige bloemenzaken die de stad rijk is. Eerlijk is eerlijk: wat is nu een betere manier om de lente te vieren dan met een prachtig bloemstukje op tafel? Waar te beginnen? De keuze is reuze.  


Denk bijvoorbeeld aan een prachtige eyecatcher van een vaas met uitbundig gekleurde tulpen, of een mooie lentekrans met teer lentegroennarcisjes en andere voorjaarsbloeiers. Dit en meer is te verkrijgen bij Orangerie 21, een bijzondere sfeervolle bloemenzaak aan het Kolkje 4. Heb je bijzondere ideeën? Hier denken ze met je mee om ze waar te maken. 

Dan is er nog Bloemendroom, een zaak gevestigd in het oude slagerspand van paardenslager Mink. Eigenaresse Esmeralde zorgt hier elke week weer voor een nieuwe collectie die deels bestaat uit bloemen van eigen tuin, maar ook van (lokale) veilingen. Geen bloemen die een hele vliegreis achter de rug hebben dus. Weet je niet wat je met die bloemen moet? Esmeralde heeft ook een ruime wisselende collectie aan tweedehands vaasjes zodat je gegarandeerd een uniek stuk op tafel hebt.   

Voel je je geïnspireerd om de bloemetjes buiten (of binnen) te zetten? Kom dan eens langs bij deze bloemenzaken in de binnenstad!