:

Gratis bloemenzaad bij het Natuurhus

Haal de lente naar je tuin met het Natuurhus. Tot en met 31 maart kun je hier namelijk gratis bloemenzaad aanvragen, waarmee je prachtige groene linten kan maken in je straat of tuin. Het enige wat je nodig hebt is het zaad en een stukje grond waar het kan kiemen. De winst? Zonnige vrolijkheid en een groene thuishaven voor meer biodiversiteit. Dit is broodnodig gezien de dramatische insectenstand.  

Guerilla gardening 

Misschien heb je wel eens gehoord van de term ‘guerilla gardening’. Dit is tuinieren op een stuk grond waarvan je niet het recht hebt om er te tuinieren. Denk bijvoorbeeld aan stiekem bloembollen planten in een park, of zaaien in een perkje. Hoewel we dit niet actief kunnen aanmoedigen (het is immers officieel niet toegestaan) wordt het in veel gemeentes wel gedoogd. Het beste blijft echter wel je eigen tuin, of plantenbakken op bijvoorbeeld je balkon.  

Gaan je vingers al jeuken om te zaaien en krijg je zin om Almelo een stukje groener te maken? Vraag hier dan je gratis bloemenzaad aan. Wil je de krachten bundelen met je buren, vrienden of een organisatie? Ook dat kan! Hier vind je de zaai-instructies om van jouw project een succes te maken