:

Gezelligheid kent (g)een tijd: lunchen en lopen

Samen zijn is fijn. Nu de dagen heel voorzichtig aan beginnen te lengen en de lucht weer een keer wat zon laat zien, is dit misschien het geschikte moment om gezellig af te spreken met je medemens. Het voorstel? Een lunch. Betaalbaar en soms verrassend goed vullend. Tegenwoordig is er veel meer keuze dan alleen een tosti of broodje ham. Persoonlijke aanbeveling: de goulashsoep van 't Wetshuys. Voor nog geen 6 euro ga je hiermee met een goed gevulde buik naar huis.  


Of wat dacht je van de loaded fries van BrownieS&DownieS aan het Waagplein 2a, dat bestaat uit friet met kip en barbecuesaus? Of oma's bal gehakt op brood, bij dezelfde lunchroom. Hier op de menukaart vind je meer.  

Bij 't Wetshuys aan de Grotestraat 80 snappen ze wat lunchen is. Afgezien van de soepen, hebben ze een uitgebreide selectie broodjes, maaltijdsalades en bowls. Ook mensen die graag warm lunchen kunnen hier goed aan hun trekken komen met hamburgers en schnitzels. Hier is hun menukaart. 

Een ander verborgen pareltje vind je verborgen aan het Kolkje 2, in een zijstraat bij Boekhandel Hilarius. Hier serveert lunchroom en delicatessenwinkel Happen bij de baas allerhande zelfgemaakte broodjes, zoals gerookte kip en makreel. Daarnaast kunnen ook de mensen die niet van brood houden er goed terecht met gerechten als huisgemaakte soep en zelfs lasagne. De locatie is prachtig intiem, uit de drukte van het centrum. Hier vind je de menukaart. 

Wil je graag de binnenstad (en daarbuiten) leren kennen zonder in de buidel te moeten tasten? Probeer dan één van de verschillende wandel- en fietsroutes, hier te vinden.