:

Gastvrij parkeren in de binnenstad!

Vanaf 3 oktober is het zover: twee uur gratis parkeren in de parkeergarages van het centrum van Almelo, elke donderdag, vrijdag en zaterdag. 

Dit is niet zomaar een actie – dit is iets waar we als ondernemers en de gemeente samen hard aan gewerkt hebben. Een langgekoesterde wens die nu werkelijkheid wordt. We willen het nóg aantrekkelijker maken om naar Almelo te komen. En zeg nou zelf, Almelo is echt een fantastische stad waar veel te doen is!


Het imago van Almelo kan wel een oppepper gebruiken, vinden we. Dat is jammer, want we hebben hier zoveel leuks te bieden! We zouden allemaal wat trotser mogen zijn op wat we hier hebben en laten zien hoe geweldig onze stad is.

Almelo heeft ontzettend leuke winkels – van luxe kledingzaken tot de meest smaakvolle knusse boetiekjes , gezellige cadeauwinkels en interessante boekhandels. 

Wist je dat we zelfs een gym midden in het centrum hebben? En heel strategisch gelegen tegenover een chocoladewinkel. Dus eerst lekker snoepen en dan meteen door naar de gym om het er weer af te trainen, perfect toch?


Naast al die geweldige winkels hebben we ook een uitstekende horeca. Of je nu wilt lunchen, dineren of gewoon gezellig een borrel wilt drinken, er is voor iedereen wat wils. En als je even klaar bent met shoppen en de horeca, zijn er ook genoeg andere activiteiten.

Ontsnap uit de escape room bij ‘t Hook of, als het mooi weer is, ga je lekker suppen of kanovaren. Voor de wandelaars onder ons is er de historische route met QR-codes vol leuke feitjes over Almelo. En aan de rand van het centrum is een erg leuk doe park om te klimmen en klauteren voor de kleinere kinderen. Hoeveel steden kunnen dat zeggen?


Ja, we weten dat een deel van de stad momenteel een beetje minder fleurig oogt vanwege de wegopbrekingen. Maar ook dat gaat straks helemaal goedkomen.

Almelo is al mooi en wordt steeds mooier! En wist je wel dat er aan de andere kant van die opbreking ook nog erg leuke winkels te vinden zijn?


Dus, parkeer straks die auto de eerste twee uur gratis, geniet van alles wat onze stad te bieden heeft, en laten we samen laten zien hoe trots we op Almelo zijn!


Let op: het gratis parkeren geldt voor voor speficieke parkeergarages van de gemeente: Havenpassage dek P14, StadsBaken P9 en Stadserf P1,P2 en P3. Op straat parkeren is niet gratis en ook de andere parkeergarages in de binnenstad (zoals de Javagarage bij het station) hanteren de normale tarieven.