:

Ga toch fietsen: de fietsroutes in en om Almelo

Met het stijgen van de temperaturen begint het te kriebelen. Niet om in een snikhete auto op een slakkengang naar Barneveld te gaan vanwege de werkzaamheden aan de A1 (niet iedereen heeft airco), maar om op je stalen ros het Twentse landschap te verkennen. Smeer je goed in, pak je fiets en gaan met die banaan.  

Maar waar begin je?  

Als je nog geen fiets hebt, is Harings Tweewielers aan de Nieuwstraat 95 een goed begin. Hier kun je namelijk fietsen huren, maar ook een lunchpakketje kopen voor onderweg. Bekijk de website voor meer informatie over verhuren, of neem rechtstreeks contact met ze op.  

Heb je een fiets, dan wordt het tijd om de route uit te zoeken. Almelo Promotie heeft er in elk geval drie waarmee je je kan vermaken: route De Heerlijkheid (15 en 30 km), route De Doorbraak (25 en 50 km) en route Textiel (28 km)Met deze routes ontdek je een stukje van de geschiedenis en de natuur in en rondom Almelo. Zo kom je bij de Textielroute langs allerlei gebouwen die hun oorsprong vinden in Almelo's textielverleden.  

Fysieke gidsen van de fietsroutes zijn gratis op te halen bij de Stadswinkel Almelo (Grotestraat 118) of via hier te downloaden.  

Dan kan de pret beginnen. Routes De Heerlijkheid en De Doorbaak hebben Station Almelo Centraal als uitgangspunt, route Textiel start bij het Stadhuis. 

Veel fietsplezier gewenst!