:

Er geknipt bijlopen: kappers in Almelo

Of het nu voor je date is op 14 februari, voor jezelf of voor dat ene belangrijke sollicitatiegesprek: je wil er geknipt bijlopen. Op naar de kapper dus. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Almelo is immers een verzamelplaats van een aardige hoeveelheid kappers. Waar te beginnen?  

Om je een duwtje in de goede richting te geven, staat hieronder een overzicht van kwaliteitssalons in de binnenstad. Dit zijn kapsalons waar men de tijd voor je neemt, met hun eigen specialismen.  

Kuypers Hair & Wellness

Met salons in meerdere plaatsen in het oosten, is Kuypers Hair & Wellness aan de Grotestraat 42 een begrip. Verwacht hier niet enkel een schaar in je haar, maar ook de zorg en aandacht die het wellness-aspect kenmerkt. Een massagebehandeling met daarna een knipbeurt? Dat kan. De topstylisten hier hebben oog voor detail en nemen de tijd voor je. Ze zijn feilloos in staat om Eerlijkheid gebiedt te zeggen: de salon is populair, dus maak ruim op tijd een afspraak. 

Velvet Monkey House of Hair 

Eigenzinnig en open-minded, zo onderschrijft Velvet Monkey hun kernwaarden. Dat is ook meteen wat je ziet als je hun salon binnenkomt aan de Wierdensestraat 45. Voel je welkom in een paleis vol roze waar je wordt geholpen door iemand met talent. Een behandeling begint met een adviesgesprek waarin wordt gekeken naar hoe jouw haar het best tot z'n recht kan komen, in lijn met wie je bent. Klinkt dat zweverig en abstract? Is het niet, want elke topstylist bij Velvet Monkey weet precies hoe ze jouw wensen kunnen vertalen naar een prachtig kapsel waarvan je lang plezier hebt. 

Castle of Curls

Bij Castle of Curls aan de Grotestraat 59 krijgen je krullen de kwaliteit en liefde die ze verdienen. Met jarenlange ervaring als kapster in haar zak heeft eigenaresse Vera zich goed gespecialiseerd in het knippen en de verzorging van krullen. Dat heeft geleid tot Castle of Curls, een salon die zich uitsluitend richt op krullen. Denk je dat je geen krullen hebt? Zelfs een lichte slag is een vorm van krul. Ze zijn er immers in allerlei vormen en maten. Met Vera’s behandeling kun je jouw kapsel laten stralen. Een bezoek bij haar voelt als een gesprek met een goede vriendin. Ze is behalve ontzettend goed in haar vak, ook zeer hartelijk en gastvrij. Ze neemt de tijd en aandacht voor je, in een salon waar jij op dat moment de enige bent die geholpen wordt. Wel zo prettig. Voor hijab-dragers zijn er speciale voorzieningen, dus ook zij kunnen met een gerust hart geknipt worden.