:

Dry January: grenzeloos genieten zonder alcohol in Almelo

Noem het balansen, aan je gezondheid werken of de nasleep van een dronken weddenschap in het café: Dry January is van start gegaan.  

Traditiegetrouw wagen zich landelijk duizenden Nederlanders (op moment van schrijven zijn er op de website ikpas.nl 12378 ingeschreven deelnemers) aan een maand zonder alcohol. Vooral voor degenen die regelmatig een glaasje lusten vraagt dit wat aanpassingsvermogen. Frisdrank, koffie en thee zijn alom verkrijgbaar, maar kunnen een keer gaan vervelen.  


Vooral tijdens een diner halverwege januari waarin het bier en wijn rijkelijk vloeit en jij wat beteuterd naar je zoveelste cola zit te staren. Je geeft jezelf een mentaal schouderklopje omwille van je wilskracht, maar dit is toch een goed moment om de waarheid onder ogen te zien: het glas lonkt. Dus wat nu? 

Het advies: strijd niet langer en verken de kaart. Het zal je verrassen hoeveel lekkere alcoholvrije drankjes er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Hieronder staat een overzicht van de Almelose horeca en een greep uit hun alcoholvrije drankenkaart. Proost! 

Proeflokaal België. Je zou het misschien niet verwachten, maar dit café heeft een paar heerlijke alcoholvrije biertjes op de kaart staan. Denk aan Jupile 0.0 en Leffe Blond 0.0Hier vind je de drankkaart. 

Nielz Café & Restaurant. Nielz biedt een aantal lekkere alcoholvrije biertjes, zoals de Skuumkoppe 0.0 en Liefmans 0.0. Bekijk hier hun bierkaart.  

Willem de Vierde. Ook Willem de Vierde biedt alcoholvrije biertjes aan, zoals Grolsch Radler 0.0 en Grolsch Weizen 0.0. Bekijk hier hun bierkaart. 

Hookhoes. 't Hookhoes heeft zowel alcoholvrije bieren als mocktails. Denk hierbij aan Grolsch Weizen 0.0 en de mojito mocktail. Bekijk hier hun kaarten. 

Wetshuys. Het Wetshuys is van alle markten thuis (dat rijmt). Zij bieden alcoholvrije Crodino aan, alcoholvrij bier zoals Heineken 0.0 en een alcoholvrije gin tonic. Hier vind je de kaart.