Chefkok Rick Blanken is eigenaar van Ledeboer
Dromen waarmaken: soms toeval, soms timing en vaak is het hard werken. In elk geval mag chefkok Rick Blanken zich gelukkig prijzen. Hij is namelijk sinds kort volledig eigenaar van restaurant Ledeboer, waar hij al jaren als chefkok en mede-eigenaar met zijn team hard aan de weg heeft getimmerd. Dat heeft Ledeboer geen windeieren gelegd. Zo is het restaurant opgenomen in de Bib Gourmand, een waardering van Michelin voor eetgelegenheden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook staat Ledeboer in de top-5 van beste restaurants van Nederland.
De kookstijl van chef Rick Blanken? ‘Klassiek, bourgondisch en met eerlijke smaken.’ Dat klinkt goed. Nieuwsgierig geworden? Om de overname te vieren serveren Rick Blanken en zijn team een ‘100% menu'. Voor 80 euro krijg je een 5-gangenmenu met een zomerse cocktail, zuurdesembrood, een amuse en koffie of thee met lekkernijen. Dat was een hele mond vol.