:

Blog: ode aan de Oerbonk

Jaja, het is ook hier komkommertijd. Ideeën voor nieuwe artikelen moeten soms uit bijzondere hoeken geplukt wordenVanochtend kwam het idee voor een nieuw blog-item uit de hoek van bakkerij Lubbers aanwaaien. Hier kom ik al een paar jaar voor het Allerlekkerste Brood Uit Almelo, ofwel hun Oerbonk. Op moment van schrijven werp ik het brood op mijn bureau een liefkozende blik toe, want wat mij betreft verdient het alle lof die er te geven is.  


Een verse Oerbonk heeft een korst zo krokant als chips en een binnenkant zo zacht als een zijden kussentje. Saai is het brood allerminst, met pompoenpitten en zonnebloempitten die het die extra bite geven. Of je je Oerbonkje nu besmeert met humus en spinazie of chocopasta met banaan, deze rakker is een allemansvriend.  


Het mooiste van allemaal? Het houdt zich bijzonder goed in de vriezer. Geen lunches meer gevuld met pure frustratie omdat ik op brood zit te kauwen dat meer naar de ochtendkrant smaakt dan naar iets dat op eten lijkt. Ik heb me er vaker schuldig aan gemaakt dan me lief is: even snel langs de supermarkt rennen en denken dat zo'n stuk bordkarton ‘voor deze ene keer’ wel kan.  


Nee. Eten moet lekker zijn, voedzaam en het moet me blij maken. Daarom blijf ik ver bij dat enge droge brood vandaan dat ze wat mij betreft niet eens aan gevangenissen mogen leveren.  


Als je jezelf deze vakantie wat extra's gunt, loop dan eens langs bakkerij Lubbers aan de Hantermansstraat 21 of check hier hun webshop voor al hun producten en de ingrediënten.