:

Blij verrast bij Brownies&DownieS

Bij een spontaan bezoek aan de horeca heb ik vaak een strategie. In de tijd tussen binnenkomst en het plaatsnemen aan een tafel, kijk ik zo onopvallend mogelijk om me heen. Het doel: me te laten inspireren door wat de eetgelegenheid serveertSoms werkt dit sneller dan de kaart bestuderen. In het geval van Brownies&DownieS (gevestigd op het Waagplein tegenover The Gallery Brandstore) heeft het me wat heerlijks opgeleverd.  


Ik kwam er op een goede dag in het weekend, samen met mijn zusje die ik al een tijd niet had gezien. Omdat ik van gezelligheid hou en graag mijn gesprekspartner wil verstaan, koos ik ditmaal bewust Brownies&DownieS. Ze hebben namelijk een geluiddempend plafond en verlichting die geen pijn doet aan je ogen. Toppie. Iets nuttigen of uit eten gaan moet namelijk geen mentale topsport zijn. Er is weinig zo vervelend als in een brij van herrie je eten nuttigen en daar ook nog eens 60 euro voor neertellen 

Dus B&D it is. Ik bestelde een gerecht dat ik bij een ander gezelschap had gezien, een heerlijke brownie met monchou en kersen. Een kleine lekkernij met een grote impact: wat was dat machtig. Ik draai m'n hand niet om voor vet en zoet, maar hier betaal je niet voor gebakken lucht. Heerlijk. Daarnaast hebben ze ook siropen voor in de koffie of chocolademelk. Helemaal top dus!