:

Bijzondere winkels in Almelo

Almelo herbergt een aantal pareltjes van zaken. Dit zijn de 'kindjes' van markante ondernemers die de dingen net wat anders aanpakken dan anders en zo op hun unieke manier sfeer toevoegen aan Almelo.
Klaar om geïnspireerd te worden door wat moois? Lees dan verder en wie weet doe je nog een paar mooie ontdekkingen.



Het Speciaalbierhuis
Bij het Speciaalbierhuis aan de Bornsestraat 2 vind je bier in allerlei soorten en maten, uit alle windrichtingen. Of je nu benieuwd bent naar het Japanse Asahi, het Koreaanse Cass of een Filipijnse Red Horse (om er even een paar te noemen), de kans is het grootst dat je ze hier vindt. Kijk je ogen uit en vergaap je aan de meer dan 2000 veelal bijzonder kleurrijk ogende biertjes.

Huis van Lydia
Bij het Huis van Lydia aan de Grotestraat 187 is meer te beleven dan zeer voordelig (tweedehands) kleding kopen. De organisatie heeft een sociale inslag, in het bijzonder gericht aan hen die bijvoorbeeld door eenzaamheid een afstand tot de maatschappij ervaren. Er worden allerlei activiteiten rondom textiel gehouden, zoals workshops en naailessen. Hierdoor kun je wat nieuws leren en de medemens leren kennen.
De naam en werkwijze is geïnspireerd door een zakenvrouw uit de Bijbel.

Bolletje Winkel &Koffieschenkerij

In het huis van het ontstaan van 's lands bekende merk Bolletje is het gezellig vertoeven. Strijk gezellig neer in het sfeervolle pand voor een kopje koffie met bijvoorbeeld een lekker stuk krentenwegge, of één van het vele lekkers dat Bolletje rijk is. Wil je een 'kijkje in de keuken'? Ook dat kan, want het Bolletje Museum bevindt zich op de eerste etage boven de winkel en is voor gasten gratis te bezoeken. Als je een rondleiding wil, bekijk dan de website voor de mogelijkheden!

Alexandra's delicatessen
Iets buiten het centrum aan de Bornerbroeksestraat 20 bevindt zich Alexandra's delicatessen. Dit is een bijzondere zaak met een allerhartelijkste eigenaresse. Alexandra verkoopt tapas-achtige delicatessen van (volgens klanten) sublieme kwaliteit. Met name de olijven laten je het water in de mond lopen en verlangen naar meer! De winkel is van donderdag en vrijdag 12:00 t/m 18:00 geopend en zaterdag van 10:00 t/m 17:00.