:

Beweging in Almelo

Het is tijd. De voetjes van de vloer, van de bank af en in de benen. Het lengen der dagen en een steeds aangenamer wordende temperatuur zijn de perfecte omstandigheden om eens wat frisse lucht te happen en in beweging te komen. Je lijf en hoofd zullen je er dankbaar voor zijn.  

Wellicht is het zoveelste rondje binnenstad een beetje saai. Tijd om wat pit toe te voegen dus. Hoe? Dat lees je hieronder. 


Interactief spel Ontsleuteld 

De komende tijd is de binnenstad Almelo het decor van het internationale interactieve spel ‘Ontsleuteld'. Tijdens dit spel proberen jij en je team zo veel mogelijk locaties te vinden terwijl je contact hebt met de Mysterieuze Opdrachtgever. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

IJsvogels en reigers spotten 

Gratis en voor niks: vogels spotten. Met grote regelmaat laten ijsvogels en reigers zich bij het park rondom Huize Almelo. Aan het Kolkje, op de hoek van Hilarius Broekhuis heb je de beste kans om ijsvogels te spotten. Dus trek de verrekijker maar alvast uit de kast en trek erop uit.  

Kunst kiek'n

Almelo is best kunstzinnig. Er is altijd wel een expositie om je te inspireren of te doen stemmen tot nadenken. Laat je rondje binnenstad eens in het teken staan van kunst. Neem een kijkje bij het Kunsttorentje bij de rechtbank aan de Egbert Gorterstraat, loop vervolgens langs de mini kunsttorentjes aan de overkant van het water bij het gemeentehuis. Loop dan eens bij het Huis van Katoen aan het Marktplein naast Nielz naar binnen om je te laten verrassen. Nog meer zien? Loop dan door de Passage, sla rechtsaf in de Grotestraat en bekijk het Kunst Punt Almelo van binnen. Deze bevindt zich aan de Grotestraat 37. 

Voetjes van de vloer aan het Amaliaplein 

Alle nachtuilen en kroegtijgers slaan aan het Amaliaplein twee vliegen in één klap. Dit is namelijk hét uitgaanscentrum van Almelo. Of je nu houdt van losgaan op hippe beats in club Ibiza, lekker dansen tijdens één van de jaren ‘80 of ‘90-feesten bij The Shamrock of ouderwets genieten met de stamgasten van café de Stam; er is voor elk wat wils. Kom voor een mooie avond uit vrijdag- of zaterdag vanaf een uur of 9 naar het Amaliaplein.