:

Barbietentoonstelling Stedelijk Museum Almelo

Voor de één een iconische pop en film, voor de ander een way of life. Met meer dan 18000 poppen én een vermelding in het Guinness Book of Records mag de Duitse Bettina Dorfmann zichzelf zonder gêne een Barbie-fanaat noemen. De poppen uit de jaren '60 zijn haar favoriet. 


Barbie belichaamt voor haar inspiratie en mogelijkheden, wat je tegenwoordig ook terugziet in de diversiteit van de poppen. De Barbies van nu kunnen behalve slank en blond ook voller zijn met een andere huidskleur.

'Je hebt nu Barbies in verschillende soorten en maten. Barbie heeft gestudeerd en heeft verschillende beroepen. Ik denk dat dit een inspiratie kan zijn voor veel jonge mensen,' zegt Bettina op rtvoost.




Omdat Barbie binnenkort 65 jaar wordt (je ziet het er niet vanaf), leent Bettina speciaal voor de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Almelo zo'n 1200 poppen uit van haar verzameling. Dat zijn nogal wat Barbies om haar Droomhuizen mee te vullen. De tentoonstelling is te zien vanaf 27 januari. 

Er zit een leuke wedstrijdopdracht aan verbonden, namelijk de Barbie-ontwerpwedstrijd. Het idee erachter is simpel: ontwerp je eigen Barbiekleding, stuur deze op naar info@stedelijkmuseumalmelo.nl en laat het beoordelen door een jury.  


De winnaar krijgt eeuwige roem in de vorm van een plekje in de tentoonstelling en een bijzondere Barbie. Meer informatie vind je hier.