:

Almelo is sociaal: hulp en tips waar ze nodig zijn.

Je zou Almelo kunnen zien als een dorp op stadsformaat. De vrijheid om individualistisch op te gaan in de menigte gecombineerd met een stukje betrokkenheid, ofwel 'noaberschap'Dat noaberschap uit zich op allerlei manieren. Denk aan buurtcentra, het mogelijk maken van sport en cultuur door een geldimpuls via Almelo Doet Mee en uiteraard de gemeente.  


Bibliotheek Almelo 

De binnenstad biedt ook mogelijkheden om hulp te krijgen waar het nodig is. Bijvoorbeeld op gebied van digitale vaardigheden vergroten. De bibliotheek geeft allerlei cursussen om sterker te worden in de digitale wereld. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Klik en Tik’ cursus voor mensen die weinig met computers of tablets hebben gewerkt, of de workshop ‘Basiskennis Android telefoon’ om je Android smartphone te leren gebruikenOnzeker over hoe je moet omgaan met je Digid voor digitale overheid zaken? De bieb heeft ook daar eecursus voor. 

Stadswinkel Almelo Promotie 

Almelo is een verrassende stad die veel mogelijkheden biedt tot inspiratie, rust of gezelligheid. Om het beste te halen uit het ontdekken van Almelo, kan een bezoekje aan de Stadswinkel Almelo Promotie soelaas bieden. Hier kun je allerlei informatie over Almelo opvragen, bijvoorbeeld gidsen met mooie winkels en horeca, wandelroutes van diverse thema's en musea.  

De Almelo City App 

Om de binnenstad op een snelle en praktische manier te leren kennen, is de Almelo City App in het leven geroepen. Met deze app kun je onder andere de snelste route vinden naar winkels en horeca vanaf het punt waar jij staat. Ook kun je de app gebruiken om andere bezienswaardigheden, praktische informatie en de actuele activiteitenagenda te raadplegen.  

Natuurhus

In het centrum van Almelo bevindt zich een groene oase genaamd het Doepark. Dit is onderdeel van het Natuurhus, een organisatie die zich bezighoudt met een groener leven. Bij het Natuurhus zetten tal van betrokken medewerkers zich in voor mens en natuur. Wil je je in Almelo laten inspireren voor een groener, natuur- en milieuvriendelijk leven maar weet je niet goed waar te beginnen? Ga dan eens bij het Natuurhus in gesprek onder het genot van een kopje koffie, een heerlijke lunch of zelfgebakken appeltaart. Of allemaal.