:

Lezing Henk Lassche

Zondagmiddag 25 februari geeft schilder Henk Lassche als onderdeel van zijn tentoonstelling ‘Henk Lassche, meester in Olieverf’ een gratis te bezoeken lezing over zijn werken en de diepgaande technieken rondom het schilderen met olieverf. Lees verder

Zondagmiddag 25 februari geeft schilder Henk Lassche als onderdeel van zijn tentoonstelling ‘Henk Lassche, meester in Olieverf’ een gratis te bezoeken lezing over zijn werken en de diepgaande technieken rondom het schilderen met olieverf.

De lezing vindt plaats op 25 februari om 15:00 uur in de Tuinzaal van Kunsthal Hof 88. Het bezoeken van de lezing is gratis, wel verzoekt de Almelose Kunsthal de geïnteresseerden zich aan te melden bij een van de vrijwilligers of door te mailen naar de kunsthal.

Henk Lassche, geboren in 1948, wordt vaak de architect van de verre einder genoemd. Hij is bekend om zijn op het vlakke land geïnspireerde landschappelijke olieverfschilderijen. Al meer dan 50 jaar zoekt hij, vrij teruggetrokken, zijn eigen weg met olieverf in de stilte van zijn atelier in Hengelo. Een ruimte waar, achter de schildersezel een hoge berg uitgeknepen verftubes liggen, het naar verf ruikt en tegen de wanden stapels schilderijen staan die op een volgende verflaag wachten. Henk Lassche werkt vaak lang aan zijn doeken waarbij laag over laag langzaam het uiteindelijke schilderij ontstaat. Dit kan soms maanden, maar ook jaren duren. Ervaring, geduld, vakmanschap, techniek en kennis van de materialen zijn hierbij onontbeerlijk. Hij schildert dan ook in de traditie van de Nederlandse schilderkunst.

Op zondagmiddag 25 februari geeft Henk Lassche een lezing over zijn kunstwerken en de manier waarop deze tot stand komen. Binnen de lezing zal hij uitleg geven over de technieken die hij gebruikt en welke bijzonderheden gelden wanneer je werkt met olieverf. Ook de manier waarop Henk Lassche de technieken en materialen toepast worden uitgelicht waardoor de bezoekers worden meegenomen in de passie van deze schilder. Het bijwonen van de lezing is geheel gratis. Wel is het wenselijk om u aan te melden bij één van de vrijwilligers van Kunsthal Hof 88 of door te mailen naar info@kunsthalhof88.nl

Bron: Uit in Almelo