:

Astori Amsterdam

Hoe kom je, als je uit ons nuchtere, koude kikkerlandje komt, nu dichter bij de tangomuziek? Door te -begrijpen wat de Argentijnse dichters ons wilden vertellen, denkt Astori Amsterdam. Lees verder

Hoe kom je, als je uit ons nuchtere, koude kikkerlandje komt, nu dichter bij de tangomuziek? Door te -begrijpen wat de Argentijnse dichters ons wilden vertellen, denkt Astori Amsterdam.

Dit nieuwe, jonge, bevlogen ensemble brengt een gepassioneerd programma met Argentijnse liederen en tango’s. Attractief voor een Nederlands publiek is dat de Argentijnse liederen zijn vertaald in het  Nederlands en worden gezongen door Sterre Konijn.

‘Laat ik u vertellen over de kleine jongen die rozen verkoopt op straat, over de prostitué Maria die alle -mannen om haar vinger windt en over de dichteres Alfonsina die op de bodem van de zee ligt en in slaap wordt gezongen door de octopusjes. Dans en vlieg mee met de Dwaas en waan u, dichtbij huis, in een Argentijnse tangosalon….’ De liederen van Astor Piazzola, Mercedes Sosa en Carlos Gardel worden afgewisseld met instrumentale klassiekers zoals Adios Nonino en Invierno Porteño.

 

Bron: Uit in Almelo