:

Fietsroute De Doorbraak

Om het even poëtisch aan de man te brengen: beek de Doorbraak is als een zwijgzame wachter van Almelo. Hij vangt het overschot aan water op, leidt dit om de stad en helpt uitdroging tegen te gaan in de omgeving. Geen overbodige luxe, zeker gezien de steeds extremere weersomstandigheden van nu. Bij de beek is allerlei leven te vinden. Denk bijvoorbeeld aan watervogels die hier hun heil zoeken. Ook voor wandelaars en fietsers is het mooi vertoeven rond de Doorbraak. Het terrein is begaanbaar, perfect voor natuur en sightseeing en leent zich dus uitstekend voor fietstochten. Fietsroute De Doorbraak heeft twee opties en dus voor elk wat wils. De eerste fietsroute is 25 kilometer lang en leidt je rondom Almelo en langs Zenderen. Voor bezitters van een paar stevige kuiten is er de lange Doorbraakroute van 50 kilometer waarbij je ook het gebied rondom Bornerbroek kan verkennen. Klik hier voor de routekaart of download hem door op de downloadknop te drukken op dit artikel (naast 'delen'). U kunt ook een papieren versie gratis ophalen bij Stadswinkel Almelo promotie. Het startpunt is bij de Rechtbank Almelo. Moe en voldaan? Relax na een dag goed trappen en combineer het uitje bijvoorbeeld met een overnachting in de binnenstad. Er zijn meerdere plekken waar je hier goed tot rust kan komen. Lees verder

Om het even poëtisch aan de man te brengen: beek de Doorbraak is als een zwijgzame wachter van Almelo. Hij vangt het overschot aan water op, leidt dit om de stad en helpt uitdroging tegen te gaan in de omgeving. Geen overbodige luxe, zeker gezien de steeds extremere weersomstandigheden van nu. 

Bij de beek is allerlei leven te vinden. Denk bijvoorbeeld aan watervogels die hier hun heil zoeken. 

Ook voor wandelaars en fietsers is het mooi vertoeven rond de Doorbraak. Het terrein is begaanbaar, perfect voor natuur en sightseeing en leent zich dus uitstekend voor fietstochten. Fietsroute De Doorbraak heeft twee opties en dus voor elk wat wils. De eerste fietsroute is 25 kilometer lang en leidt je rondom Almelo en langs Zenderen. Voor bezitters van een paar stevige kuiten is er de lange Doorbraakroute van 50 kilometer waarbij je ook het gebied rondom Bornerbroek kan verkennen. 

Klik hier voor de routekaart of download hem door op de downloadknop te drukken op dit artikel (naast 'delen'). U kunt ook een papieren versie gratis ophalen bij Stadswinkel Almelo promotie. Het startpunt is bij de Rechtbank Almelo.

Moe en voldaan? Relax na een dag goed trappen en combineer het uitje bijvoorbeeld met een overnachting in de binnenstad. Er zijn meerdere plekken waar je hier goed tot rust kan komen.