:

Parkeren in Almelo

Eerst het minder leuke nieuws: helaas. In de binnenstad Almelo is het niet mogelijk om gratis te parkeren. Wel zijn er zones waarmee je met de parkeerschijf tussen bepaalde tijden maximaal een uur kunt staan. Op de kaart zijn dit de blauwe en lichtblauwe zones. Maandag t/m zaterdag kun je in deze zones tussen 09.00 en 18.00 uur maximaal een uur parkeren met de parkeerschijf. Op donderdag is dit tussen 09.00 en 21.00 uur. Op (koop)zondagen en feestdagen is het hier vrij parkeren. Lees verder

Gezellig naar de binnenstad? Dan wil je vast meer weten over parkeren. Hieronder zie je een overzichtelijke kaart met verschillende zones en kleuren. Eerst het minder leuke nieuws: helaas. In de binnenstad Almelo is het niet mogelijk om gratis te parkeren. Wel zijn er zones waarmee je met de parkeerschijf tussen bepaalde tijden maximaal een uur kunt staan. Op de kaart zijn dit de blauwe en lichtblauwe zones.

Maandag t/m zaterdag kun je in deze zones tussen 09.00 en 18.00 uur maximaal een uur parkeren met de parkeerschijf. Op donderdag is dit tussen 09.00 en 21.00 uur. Op (koop)zondagen en feestdagen is het hier vrij parkeren. 

De parkeertijden van het Zuid (horeca) gebied, op de kaart omgeven door een grijze rand, zijn anders van de rest van de blauwe zones. Hier kun je maandag t/m woensdag van 09.00 tot 18.00 uur en van donderdag t/m zondag van 09.00 t/m 07.00 uur zondagochtend maximaal een uur met de parkeerschijf parkeren.


Grijze gebied

In het grijze gebied buiten de binnenstad is het vrij parkeren. Toppie! Hou vanaf daar echter wel rekening met minimaal ongeveer een kwartier wandelen naar de binnenstad. 


Groene gebied

In de groene zone, het centrum zelf, is het op straat betaald parkeren. Dit kan bij de betaalautomaat of op in de app aangegeven locaties met Park Mobile. 

Bij de parkeermeter geldt een starttarief van €0,33, dus voor het eerste half uur kost parkeren €0,84. Het tweede half uur is €1,35 en daarna kost elk extra half uur €2,70. Het maximale tarief is 6 euro. 


Gele gebied

De gele blokken op de kaart zijn parkeergarages waar je in het centrum betaald kan parkeren. Dit is goedkoper dan op straat. De eerste twee uur zijn de kosten 2 euro per uur, het 3e en 4e uur 1 euro per uur met een maximaal tarief van 6 euro, ook al sta je er langer dan 4 uur. De garages zijn dus zeker een aantrekkelijke optie voor een dagje shoppen in de binnenstad. Kijk hier voor een overzicht van de parkeergarages en hun faciliteiten in de binnenstad.


Wil je helemaal geen rekening houden met parkeerkosten? Dan is het centrum ook goed per bus bereikbaar. De halte Almelo Centrum komt uit op het Marktplein. Plan je reis via 9292.nl

  • Mindervalidenparkeerplaats, Oplaadpunt electrische auto's